3=4 на всі товари ❤️
ua
2024-01-15 22:35:38

Що таке сироватка для обличчя і для чого вона потрібна

Краса та молодість шкіри — два основні результати, які мріє отримати жінка від щоденного косметичного догляду. Серед широкого асортименту продукції сироватки — серум для обличчя — стали чарівним засобом, що дозволяє максимально ефективно вирішити ці завдання.Сироватка для обличчя — це засіб, при щоденному використанні якого шкірний покрив отримує максимальний догляд вузької спрямованості. Продукт недарма називають швидкою допомогою — його наносять практично точково і на місці дії зникають дрібні зморшки, шкіри набуває здорового кольору та рівної текстури. Розберемося, як діють сироватки та чим вони відрізняються від інших косметичних фактур.

Сироватки для обличчя: що це

Активна сироватка — це суміш високої концентрації. За рахунок водного складу і молекулярної будови вона легко проникає у шкірний покрив, доставляючи потужні інгредієнти безпосередньо у дерму. Більшість продуктів розроблено для вирішення конкретних проблем — видалення зморшок, вирівнювання кольору шкіри, боротьба з акне та запальними процесами. Висока проникність і вузька спрямованість перетворили сироватки на максимально ефективні засоби, створені для вирішення дерматологічних проблем.

Для чого потрібна сироватка для обличчя

Завдання будь-якої сироватки — доставка активних компонентів у глибокі шари шкіри, щоб вони могли працювати зсередини. Ці засоби складаються з дрібних молекул, якщо порівнювати їх із кремами, лосьйонами та іншими косметичними формами. Тому вони у певних випадках найефективніші — результат від використання сироватки гарантований і видимий за короткий період.

Виробниками пропонуються різні за складом та призначенням сироватки. Ось найбільш популярні засоби:

  • Антивікова колагенова сироватка для обличчя, що забезпечує зволоження та омолодження за рахунок високого вмісту антиоксидантів та концентрованої дози поживних речовин.
  • Склади, що заспокоюють чутливу шкіру, що знімають запалення.
  • Засоби захисту шкірного покриву від негативних зовнішніх чинників.
  • Тонізуючі сироватки, що запобігають утворенню нових зморшок і ефективно борються з віковими змінами шкіри.

Користь сироваток для обличчя підтверджена численними дослідженнями незалежних лабораторій.

Види сироваток для обличчя

На косметичному ринку пропонуються сироватки з таким вузьким призначенням:

  • Вітамінні сироватки для обличчя з антиоксидантами. Насичені вітамінами склади містять антиоксиданти та поживні речовини, призначені для живлення шкіри. Відіграють важливу роль у боротьбі зі старінням.
  • Сироватка для текстури. Сироватки з альфа-гідроксикислотами, такими як молочна та гліколева кислота, створені для відлущування шкіри, покращення текстури шкіри та зменшення висипів.
  • Сироватки, що розгладжують. Ці склади, що містять ретинол, відомі тим, що допомагають за короткий час усунути не глибоких мімічних зморшок, а глибокі лінії вирівняти. Шкіра виглядає набагато молодшою.
  • Склади, що освітлюють. Залежно від складу сироватки цього виду містять інгредієнти, що допомагають боротися з гіперпігментацією, ластовинням, віковими плямами на обличчі. Шкіра після кількох місяців використання стає рівного природного відтінку.
  • Зволожуючі засоби. Сироватки з гіалуронкою є ідеальним доповненням догляду. Вони допомагають вирішити такі проблеми як зневоднена шкіра. Особливо актуальним є використання цих речовин у зимову пору року, коли шкіра страждає від сухого морозного повітря.

Не лише вузькоспрямовані, а й комбіновані склади розробляються у лабораторіях. Їх виробники пропонують для вирішення одразу кількох проблем шкіри. Також є сироватки постійного та періодичного використання. У першому випадку засіб може стати обов'язковим при щоденному догляді шкіри. У другому — сироватки використовуються суворо за певних умов, наприклад, у разі ознак запалення шкіри.

Як користуватися сироваткою для обличчя

Щоб отримати максимальний ефект, рекомендується правильно наносити сироватку для обличчя:

  1. Спочатку очистіть шкіру: тільки так вдасться досягти кращого проникнення у глибокі шари покриву шкіри. Для очищення використовуйте теплу воду. Гаряча вода може викликати потовиділення, що стане перешкодою для поглинання. Сильно холодна — призведе до звуження пір, тим самим буде заблоковано "проходи" для корисних компонентів сироватки.
  2. Нанесіть сироватку на вологу шкіру. Вона допоможе проникненню в дерму як власних корисних компонентів, а й молекул води.
  3. Не наносите більше складу, ніж рекомендує виробник. У сироватці містяться активні компоненти, надлишок яких може призвести до подразнення шкіри, алергічної реакції.
  4. Щоб отримати максимальну віддачу від сироватки, візьміть кількість розміром з горошину (або 2-3 краплі) на чисті руки та масажуйте круговими рухами чисту шкіру. Це забезпечує підвищене всмоктування продукту, а також додаткову циркуляцію та омолоджуючі властивості масажу обличчя!
  5. Не наносите сироватку після крему — це засіб із густою текстурою, який покриває шкіру щільною плівкою і не дає іншим складам глибоко проникати.
  6. Щоб уникнути подразнення шкірного покриву від дії сильнодіючих компонентів сироватки, обов'язково проведіть тест на чутливість.

Уважно вивчіть інструкцію виробника. Там можуть бути вказані спосіб використання та особливі рекомендації, які ми не згадали. Наприклад, деякі засоби правильно застосовувати вранці, щоб підготувати шкіру обличчя до косметики. Інші — використовуються лише ввечері, щоб забезпечити відновлення клітин та структури шкірного покриву після важкого дня.

Яку сироватку для обличчя вибрати

Сироватка вибирається залежно від ефекту, який ви хочете отримати, використовуючи цей засіб. Виробники пропонують склади різної спрямованості і, як вже було сказано, широкого спектра дії. Якщо ви хочете повернути шкірі пружність, потрібен тонізуючий склад. Для шкірного покриву з ознаками вікових змін можна купити сироватку проти зморшок. Для боротьби з вуграми — протизапальний, заспокійливий склад:

  • Для шкіри, схильної до локальних запалень, виробники пропонують склади з вітаміном С для збільшення виробітку колагену. Часто до таких сироваток входять ретинол, який знімає запалення, цинк, саліцилова кислота.
  • Сироватки з кислотами вирівнюють природний шкірний бар'єр, очищають пори, знищують хвороботворні мікроорганізми. Для підвищення антибактеріального ефекту часто додають до складу чебрець і екстракт чайного дерева, куркуму і арніку, які також мають протизапальні властивості.
  • Для людей з сухий витонченою шкірою виробники рекомендують сироватки з вітаміном Е, який захищає клітини шкіри від окисного пошкодження. Часто в таких складах гліколева та гіалуронова кислота.
  • Для тьмяної шкіри підходять омолоджуючі сироватки для обличчя з антиоксидантами. Сироватки проти старіння активують вироблення колагену та еластину.
  • Людям із нормальним типом шкіри можна вибирати зволожуючі сироватки для обличчя на основі гліколевої кислоти. Вони зберігають вологу в дермі та попереджають процеси старіння.
  • Багато які сироватки розроблені для жирний шкіри і містять такі інгредієнти, як ніацинамід, який нормалізує виробництво сала, та саліцилова кислота. Вона допомагає видалити мертві клітини і помітно звузити пори.

Перш ніж вибрати сироватку для обличчя важливо визначити, який у вас тип шкіри. Якщо у вас суха шкіра, вам не потрібна сироватка, до складу якої входять інгредієнти, що її підсушують. Для молодої шкіри не слід вибирати сироватку, яка спрямована на боротьбу із віковими змінами. Вибір юних дівчат — зволожуюча сироватка для обличчя з гіалуроновою кислотою, яка забезпечить добре живлення та зволоження. Зрілим жінкам необхідні засоби, які забезпечують посилене живлення та якісне зволоження.

Як часто потрібно використовувати сироватку для обличчя

Користуватися сироваткою для обличчя для щоденного використання рекомендується двічі на день. Один раз вранці після очищення обличчя та один раз ввечері перед зволоженням. Досягти ефекту можна лише при регулярному використанні. Перший ефект буде видний вже після кількох сеансів застосування, але стійкого результату ви досягнете лише при тривалому використанні.

Нічні сироватки — окремий продукт, який допомагає шкірі відновлюватись вночі. Сироватка містить натуральні інгредієнти, які допомагають знизити негативний вплив денних пошкоджень шкіри.

Сироватки ранкового нанесення допомагають шкірі підготуватися до негативних дій протягом дня. Вони тонізують шкіру, завдяки чому на обличчі відсутні набряклість, одутлість. Контури обличчя чіткі, колір та текстура — рівні.

Що краще — сироватка або крем для обличчя

У цих косметичних засобів різні призначення та склади. Тому порівнювати їх не зовсім коректно. Щоб вам було зрозуміліше, коротенько зупинимося на відмінностях.

  • Сироватки виробляються на водній основі, мають невеликий розмір молекул, активні інгредієнти швидко і легко проникають углиб шкіри. Креми та олії для обличчя частіше впливають на поверхневі шари шкіри, утримуючи вологу. Вони мають густу маслянисту текстуру. Їм потрібний довгий час, щоб увібратися.
  • Креми є засобами широкого призначення. А сироватки, як правило, вирішують вузькі проблеми.

До речі, допускається використовувати сироватку для обличчя та крем. Послідовність:крем для обличчя після сироватки, далі — декоративну косметику.

Переваги сироваток Sister`s Aroma

Бренд косметичної та парфумерної продукції пропонує лінійку сироваток для догляду за шкірою. Клінічно перевірені інгредієнти, що входять до складу, тонізують, освітлюють шкіру, борються з пігментацією та передчасним старінням.

Сироватка KOMBUCHA LIFTING SERUM

Продукція пропонується у зручному флаконі 30 ml. Потужний засіб проти старіння шкіри має зволожуючі та поживні властивості. У складі концентрований ферментований екстракт чайного гриба, м'які кислоти, що стимулюють синтез колагену та еластину, вітаміни, гіалуронова кислота. Засіб розроблений для ранкового використання — гарний початок дня для людей із сухою та комбінованою шкірою.

Сироватка Boosting Ampoule

Засіб для відновлення шкіри поставляється у флаконі об'ємом 30 мл. До складу входить ніацинамід, що запобігає втратам шкірою вологи, звужує пори. Він бореться з пігментацією. Комплекс авторських активних добавок Cica Biome забезпечує відновлення природного мікробіома шкірного покриву на клітинному рівні, активізує імунітет шкіри. Гіалуронова кислота утримує вологу, а комплекс пептидів відповідає за надання шкірі пружності та еластичності.

Часто серуми для обличчя розробляються виробниками на вирішення конкретної косметичної проблеми. Але склади Sister`s Aroma мають широкий спектр впливу:

  • Після кількох сеансів ви відчуєте покращення текстури, омолодження шкіри. Ефект досягається завдяки високому вмісту колагену. Шкіра стає пружною, гладкою.
  • Вирівнюється колір — на шкірі перестають з'являтися плями.
  • Зменшується розмір пір, через це трапляється менше епізодів запалення шкіри у вигляді вугрів, прищів.
  • Проходять сліди набряклості, сухості шкіри, зникають темні кола під очима.
  • Шкіра виглядає свіжою та зволоженою.

Продукти бренду регулярно потрапляють у рейтинг найкращих сироваток. Пропонуємо вам замовити декілька ампул для спроби.

Поширені запитання

Коли найкраще наносити сироватку для обличчя?

Сироватку можна наносити вранці, вдень та ввечері в залежності від умов застосування. Час використання конкретного складу вказує виробник у інструкції. Обов'язкова умова — сироватка наноситься на чисту, злегка вологу шкіру.

Скільки часу потрібно, щоби побачити результат від сироватки?

У сироватках активні інгредієнти у концентрованих кількостях. Час вияву бажаних результатів 4-6 тижнів.

Чи можу я використовувати сироватку як зволожуючий засіб?

Ні, косметологи не рекомендують використовувати сироватку як альтернативу зволожуючому крему. Креми призначені для створення на шкірі бар'єру, який утримуватиме вологу. Хоча сироватки забезпечують деяке зволоження, їх слід використовувати з цією метою, оскільки вони створюють захисний шар. Після сироватки зволожуючий крем використовується додатково.

Яка сироватка краща?

Будь-який сертифікований продукт хороший для певного типу шкіри та вирішення конкретних проблем.

Рекомендуємо спробувати
SALE
-25%
Сироватка Kombucha Lifting Serum
Сироватка Kombucha Lifting Serum
890 ₴
668 ₴
SALE
SALE
-25%
Сироватка Boosting Ampoule
Сироватка Boosting Ampoule
890 ₴
668 ₴
SALE
-10%
YOUR COOKIE PREFERENCES
Continue without accepting
WELCOME TO eu.sistersaroma.com

Sister's Aroma Malletier use cookies, including third-party cookies, for functional reasons, for statistical analysis, to personalise your experience, offer you content that targets your particular interests and analyse the performance of our advertising campaigns.

You can either accept these cookies by clicking "Accept and Continue’, or click "Set cookie preferences’ to set your preferences.

What is a cookie?

A cookie is a small text file that is stored in a dedicated location on your computer, tablet, smartphone or other device when you use your browser to visit an online service. A cookie allows its sender to identify the device on which it is stored during the period of validity of consent, which does not exceed 13 months.

You may accept or reject the cookies listed below using the check box provided.

These cookies are required for optimum operation of the website, and cannot be configured. They allow us to offer you the key functions of the website (language used, display resolution, account access, shopping bag, wish list, etc.), provide you with online advice and secure our website against any attempted fraud.

These cookies are used to measure and analyse our website audience (visitor volume, pages viewed, average browsing time, etc.) to help us improve its performance. By accepting these cookies, you are helping us to improve our website.

These cookies allow us to provide you with online or in-store recommendations of products, services and content that match your expectations and preferences. By accepting these cookies, you are opting for an enriched and personalised experience.

These cookies are used for Sister's Aroma advertisements displayed on third-party websites, including social media, and are tailored to your preferences and to help us measure the effectiveness of our advertising campaigns. If you refuse these cookies, advertising (including ours) will continue to be displayed as you browse the Internet, although they will not be specific to your personal interests, and will therefore be less relevant.

You can change your preferences at any time by going to the "Cookies" module or to the "Privacy Policy" sub-section of the "LEGAL & PRIVACY" section. They are accessible through links at the bottom of any eu.sistersaroma.com website page.

See the list of cookies used on our site

For more information on our cookie policy, please click here