Безкоштовна доставка від 1200 грн
3=4: даруємо кожний 4-й товар у чеку
ua
ua
menu menu Меню
search Пошук
shopping-bag 0 Кошик
circle Знижки
circle Кабінет
Каталог
Інформація
/ ua
Мова
Українська
2024-10-12 14:01:20

Кислоти у догляді за шкірою обличчя: що потрібно знати?

Кислоти у косметології почали використовувати багато років тому. Клеопатра використовувала для вмивання молоко. Не знаючи хімії, вона застосовувала молочну кислоту для омолодження шкіри. А європейські жінки використовували прокисле вино, в якому містилися фруктові кислоти, для ополіскування шкіри. І також одержували від цього позитивний ефект. То що таке кислоти, які використовують у косметологічних цілях?

Кислоти - природні або синтетичні активні компоненти, що використовуються в косметології для вирішення різних завдань догляду за шкірою. Наприклад, їх рекомендують власникам шкірного покриву з акне, підвищеною пігментацією, ранніми ознаками старіння, великими порами.

Незалежно від того, чи є ви абсолютним новачком у кислотах, чи вже включили їх у свою програму краси пропонуємо дізнатися більше про те, що таке AHA, BHA і PHA. Ми розповімо, що це за загадкові інгредієнти та як вони працюють.

Види кислот у косметології

Сучасні косметологи у своїх рекомендаціях згадують кислоти у догляді для обличчя як дієві засоби для глибокого очищення та відлущування шкіри. Є різні засоби: для поверхневого впливу (щоденний засіб, що очищає), для глибокого рівня.

Кислоти АНА, ВНА, РНА: особливості та призначення

Розглянемо основні види кислот, застосовуваних в косметології.

AHA-кислоти

Першими у нашому списку стоять AHA-кислоти. Це природні речовини, які одержують із продуктів харчування, рослин, ягід, плодів. Водорозчинні нутрієнти розріджують рідину, яка пов'язує поверхневі клітини шкіри разом. Це дозволяє відмерлим клітинам шкіри, які засмічують верхній шар нашої шкіри, відлущуватися.

Альфа-гідроксикислоти входять до складу багатьох високоякісних, безрецептурних ліній для догляду за шкірою проти старіння. Вони часто використовуються в спа-салонах через їхню здатність зменшувати появу зморшок і тонких ліній. Навіть шрами можуть стати менш помітними, оскільки AHA покращують текстуру та зовнішній вигляд шкіри. Альфа-гідроксикислоти також дуже ефективні в усуненні плям, а також рекомендовані для грубої та сухої шкіри.

Кожна кислота AHA має унікальні переваги, тому важливо вибрати правильну кислоту AHA для конкретного типу шкіри і наявних проблем.

Переваги АНА:

  • AHA допомагають згладити неглибокі зморшки та приховати інші ознаки старіння.
  • Вони допомагають попередити появу шрамів від акне та освітлюють пігментні плями.
  • AНA стимулюють виробництво колагену, що сприяє еластичності та омолодження шкірного покриву.

BHA-кислоти

Другою за популярністю групою кислот стоять BHA кислоти. Це синтетичні речовини. Жиророзчинні кислоти проникають у пори глибше, ніж AHA, допомагають видалити шкіру, що омертвіла. Вони також допомагають розчиняти шкірне сало - маслянисту речовину, що виробляється вашим організмом.

Бета-гідроксикислоти містяться у різних косметичних продуктах, включаючи молочко, тоніки, гелі, сироватки.

Переваги використання BHA:

  • BHA в основному використовуються для лікування запальних захворювань шкіри, таких як акне.
  • BHA очищають пори, заспокоюють запальні процеси, запобігають появі прищів.
  • Кошти з ВНА кислотою при регулярному використанні прибирають шрами від висипу вугрів.
  • BHA відомі антибактеріальною дією на глибоких шарах шкіри.

PHA-кислоти

Полігідроксикислоти або PHA кислоти - це Друге покоління AHA. PHA відрізняються від AHA-кислот тим, що у них більші молекули, тому речовини не проникають так глибоко в шкіру. Таким чином, вони викликають менше роздратування, але при цьому забезпечують той самий ефект, що й AHA-кислоти.

Дія кислот на шкіру таке ж, як у AHA, але менш дратівливе. Вони прибирають зморшки та шрами, плями. Ана кислота підвищує пружність шкіри з допомогою активації виробництва колагену.

Як працюють кислоти для обличчя

На прикладі конкретних кислот розповімо, як ці речовини працюють.

Гліколева кислота є найчастіше використовуваною AHA. Її одержують із цукрової тростини. Гліколеву кислоту включають до складу різних косметичних засобів, включаючи пінки, гелі, тоніки, креми та сироватки.

кислоти для обличчя

Гліколева кислота відома такими властивостями:

  • Відлущування ороговілих клітин шкіри.
  • Нормалізація тону шкіри.
  • Звуження пір.
  • Боротьба з вугровим висипом.

Найпрекрасніше в гліколевій кислоті те, що вона є відмінною альтернативою для вагітних жінок, які не можуть використовувати ретинол.

Молочну кислоту вилучають із молока, і це друга найчастіше використовувана AHA. Це м'яка речовина, що робить його добрим вибором для чутливої шкіри. Молочна кислота діє як ексфоліант та зволожувач.

Молочну кислоту можна знайти в різних продуктах, включаючи засоби для вмивання, гелі, тоніки, зволожуючі креми та сироватки.

Молочна кислота відома такими властивостями:

  • М'яке відлущування.
  • Зволоження.

Вона підходить для будь-якого типу шкіри та може використовуватися щодня.

Саліцилова кислота є найвідомішою BHA, що використовується при проблемною шкірі з прищами та висипаннями. Саліцилова кислота проникає у шкірний жир, який закупорює пори, розчиняє його. Також вона відлущує відмерлі клітини шкіри. Вона допомагає при роздратування, запалення.

Лимонну кислоту отримують з цитрусових фруктів, і це одна з найпопулярніших AHA. Лимонну кислоту можна знайти в різних продуктах, включаючи засоби для вмивання, тоніки, зволожуючі креми та сироватки.

Лимонна кислота відома такими властивостями:

  • Антиоксидантний захист.
  • Поліпшення текстури та зовнішнього вигляду.

Лимонна кислота підходить для будь-якого типу шкіри.

Гіалуронову кислоту часто включають до складу сироваток, кремів, розроблених для глибокого зволоження шкіри.

Гіалуронова кислота відома такими властивостями:

  • Зволоження.
  • Пружна шкіра.

Використання гіалуронової кислоти у повсякденному догляді за шкірою – це перший крок на шляху до здорової та молодої шкіри. І ви обов'язково маєте почати використовувати її якнайшвидше, тому що гіалуронова кислота — це речовина, яка може покращити вироблення колагену.

Койєва кислота з групи AHA впливає на меланін, вона має освітлювальну дію, але тільки на тих ділянках шкіри, де спостерігається сплеск меланіну. Вона не змінює ваш вихідний тон шкіри. Її можна знайти в різних продуктах, включаючи засоби для вмивання, тоніки, зволожуючі креми та сироватки.

Ферулову кислоту одержують із рослин. Ця кислота із групи AHA. Якщо ви проводите багато часу на відкритому повітрі і піддаєтеся впливу сонця, ферулова кислота є відмінним інгредієнтом для вас, тому що вона має фотозахисні властивості.

Ферулова кислота відома такими властивостями:

  • Освітлення шкіри.
  • Розгладжування дрібних та глибоких зморшок.
  • Антиоксидантний захист.

Яблучну кислоту отримують з яблук, і це ще одна найбільш часто використовувана AHA. Яблучна кислота не проникає глибоко у шкіру. Вона м'яко впливає на верхні шари:

  • Він відлущує.
  • Захоплює.
  • Покращує текстуру шкіри.

Мигдальна - Ще одна AHA, яку зазвичай використовують через її властивості, що омолоджують. Властивості мигдальної кислоти:

  • Стимуляція виробітку колагену.
  • Зменшення появи тонких ліній та зморшок.
  • Освітлення темних плям.

Вона також допомагає при сухості та відома своїми антиоксидантними властивостями.

Винна кислота - Ще одна популярна AHA. Її отримують з винограду, і вона є часто використовуваною кислотою AHA. Винна кислота для шкіри обличчя відома такими властивостями:

  • Відлущування ороговілих клітин шкіри.
  • Поліпшення текстури.
  • Стабілізація pH шкіри

Глюконолактон - Поширена PHA. Його отримують з кукурудзи, і вона має омолоджуючі та антиоксидантні властивості. Він є м'яким продуктом для чутливої шкіри.

Глюконолактон популярний за такі властивості:

  • Стимуляція виробітку колагену.
  • Освітлення темних плям.
  • Антиоксидантний захист.

Галактоза - Це ще одна PHA. Її отримують з молока, і вона має протизапальні властивості. Галактозу часто використовують у продуктах для чутливої шкіри. Вона так діє:

  • Заспокоює подразнену шкіру.
  • Зменшує почервоніння.
  • Зволожує.

Азелаїнову кислоту вилучають із бобів, і вона має протимікробні та протизапальні властивості. Азелаїнова кислота підходить для чутливої шкіри. Вона висвітлює темні плями.

Елагову кислоту видобувають з малини, і вона має антиоксидантні та протизапальні властивості, такі як фотозахист, освітлення шкіри та омолодження.

Отже, кислоти дозволяють іншим активним інгредієнтам глибше проникати в шкіру і самі використовуються для лікування гіперпігментації, акне та передчасного старіння шкіри.

Як вибрати кислоту для свого типу шкіри?

Важливо правильно вибрати засіб з урахуванням концентрації кислоти, щоб не зашкодити кожному покриву.

кислоти для шкіри обличчя

Для якої шкіри АНА кислоти

МАМА кислоти для обличчя - Вибір власниць комбінованої, сухий, схильний до подразнення шкіри

Для якої шкіри ВНА кислоти

Ці кислоти для проблемної шкіри: жирний, з чорними точками, з великими порами.

Для якої шкіри РНА кислоти

Для сухий та надчутливої шкіри потрібно вибирати цей тип кислот.

Як правильно використовувати кислоти у догляді?

Якщо ви новачок у використанні кислот для обличчя, робіть це повільно. Деякі з цих продуктів можуть подразнювати шкіру або викликати алергічні реакції. Починайте з одного продукту, оцініть, як він діє на шкіру.

Дуже важливо використовувати кислоти ввечері та щодня використовувати крем із SPF-захистом, тому що кислоти підвищують чутливість шкіри до сонячного світла. Завжди наносьте кислоти на суху шкіру.

Якщо кислота обпалює або якщо наступного дня шкіра починає лущитися, то ви перевищили концентрацію речовини, тому необхідно зробити перерву.

Ніколи не використовуйте кислоти на подразненій чи пошкодженій шкірі. Також не варто поєднувати кислоти з вітаміном С чи ретинолами в одній процедурі. Строго слідуйте рекомендаціям косметолога або виробника, щоб догляд за обличчям дав максимальний бажаний ефект.

Міфи про кислоти у косметології

Міф №1. Кислоти можна використовувати лише після 25 років.

Косметологи розвінчують цей міф, рекомендуючи догляд за шкірою обличчя з кислотами з підліткового віку, що часто супроводжується дерматологічними проблемами. При цьому вибирати потрібно щадні кошти та правильно їх використати.

Міф №2. Використовуючи кислоти, можна досягти ефекту салонного пілінгу.

Доглядова косметика для обличчя містить у складі 5-8% кислот. Тому такого ефекту досягти не вийде. Але вони підходять для щоденного використання та дають довготривалий ефект.

Міф №3. Вагітним і мамам, що годують, не можна використовувати кислоту.

Це неправда. Кислоти не проникають у кров, впливають лише на шкірний покрив, тому косметика з АНА кислотами дозволена майбутнім мамам та в період лактації.

Практичні поради від Sister's Aroma

Нішевий бренд парфумерії та косметики Sister's Aroma пропонує ексклюзивну продукцію, яка допоможе зберегти красу та здоров'я шкіри.

Зверніть увагу на зволожуючий гель-крем Boosting Hydrator із високомолекулярною гіалуроновою кислотою або сироватку Kombucha Lifting Serum із кислотою комбучі. У нас в каталозі є багато продуктів, які можуть вас зацікавити. Зв'яжіться з консультантами, щоб дізнатися більше.

Рекомендуємо спробувати
Mini Сироватка Boosting Ampoule 2 мл
Mini Сироватка Boosting Ampoule 2 мл
0.01 ₴
Sold out
Mini Сироватка Kombucha Liftung Serum 2 мл
Mini Сироватка Kombucha Liftung Serum 2 мл
0.01 ₴
Sold out
-20%
Сироватка Kombucha Lifting Serum
Сироватка Kombucha Lifting Serum
890 ₴
712 ₴
-30%
Multi-use Collagen Міст
Multi-use Collagen Міст
750 ₴
525 ₴
-30%
Сироватка Boosting Ampoule
Сироватка Boosting Ampoule
890 ₴
623 ₴
10%
YOUR COOKIE PREFERENCES
Continue without accepting
WELCOME TO eu.sistersaroma.com

Sister's Aroma Malletier use cookies, including third-party cookies, for functional reasons, for statistical analysis, to personalise your experience, offer you content that targets your particular interests and analyse the performance of our advertising campaigns.

You can either accept these cookies by clicking "Accept and Continue’, or click "Set cookie preferences’ to set your preferences.

What is a cookie?

A cookie is a small text file that is stored in a dedicated location on your computer, tablet, smartphone or other device when you use your browser to visit an online service. A cookie allows its sender to identify the device on which it is stored during the period of validity of consent, which does not exceed 13 months.

You may accept or reject the cookies listed below using the check box provided.

These cookies are required for optimum operation of the website, and cannot be configured. They allow us to offer you the key functions of the website (language used, display resolution, account access, shopping bag, wish list, etc.), provide you with online advice and secure our website against any attempted fraud.

These cookies are used to measure and analyse our website audience (visitor volume, pages viewed, average browsing time, etc.) to help us improve its performance. By accepting these cookies, you are helping us to improve our website.

These cookies allow us to provide you with online or in-store recommendations of products, services and content that match your expectations and preferences. By accepting these cookies, you are opting for an enriched and personalised experience.

These cookies are used for Sister's Aroma advertisements displayed on third-party websites, including social media, and are tailored to your preferences and to help us measure the effectiveness of our advertising campaigns. If you refuse these cookies, advertising (including ours) will continue to be displayed as you browse the Internet, although they will not be specific to your personal interests, and will therefore be less relevant.

You can change your preferences at any time by going to the "Cookies" module or to the "Privacy Policy" sub-section of the "LEGAL & PRIVACY" section. They are accessible through links at the bottom of any eu.sistersaroma.com website page.

See the list of cookies used on our site

For more information on our cookie policy, please click here