Знижка -25% на другий товар у чеку ❤️ Безкоштовна доставка на все
ua
2023-12-23 11:20:58

Як правильно зберігати парфуми

Купуючи дорогі парфуми, будь-яка людина хоче, щоб ароматична продукція прослужила їй якомога довше. При цьому зберігання парфумерії — цілий збір правил правил, що дозволяють продовжити їхнє життя. Із цими рекомендаціями ми вас зараз познайомимо.

Оптимальні умови зберігання парфумів вдома: загальні правила

Отже, є три основні вимоги до зберігання парфумів, точніше, є у парфумерії три ворога, які можуть негативно вплинути на якість ароматичної продукції. Це світло, температура та кисень. Відповідно, стійкість парфумів та первісний букет буде зберігатися, якщо забезпечити певні умови — темне прохолодне місце та закритий стан. Зупинимося трохи докладніше на цих факторах:

  • Сонячне світло — великий ворог парфумерії. Правильне зберігання духів передбачає їхнє розташування далеко від прямих сонячних променів. Як і у випадку з дорогим алкоголем, ультрафіолетове світло може змінити тонкий склад рідини. Тому найкраще зберігати парфуми у закритій шафі, ящику і навіть у холодильнику.

Приклад неправильного зберігання: Досить часто дівчата зберігають парфуми на туалетному столику поруч із косметикою. Це зручно, оскільки нанесення ароматичної рідини на шкіру та одяг часто стає останнім штрихом під час створення образу. Але таке зберігання парфуму може стати причиною зміни запаху. Не найкраще місце для зберігання парфумів – бардачок автомобіля. Цей простір, як ніякий інший, найчастіше піддається перепадам температур.

Цікавий факт: Деякі виробники ароматів пропонують свою продукцію у непрозорих флаконах. Але це швидше спроба залучити покупців незвичайним оформленням товару. Адже і таке скло не може повністю обмежити проникнення та негативний вплив світла. Не ризикуйте зберігати свій улюблений аромат у синьому чи сірому флаконі без додаткового захисту. Ароматичний букет може сильно змінитись за дуже короткий час.

  • Постійна та помірна температура — стандартна умова для збереження властивостей парфумерії. Якщо ви хочете, щоб улюблені духи зберегли початковий аромат, виберіть для їх зберігання місце, яке не піддається перепадам температур. Нагріваючись і остигаючи цикл за циклом, компоненти парфумів вступають у нові хімічні реакції, змінюють свої властивості. Як результат — аромат буде іншим, і не завжди привабливим, стійким, таким, що поступово розкривається, як це було спочатку.

Приклад неправильного зберігання: Деякі люди використовують полиці у ванній для зберігання одеколонів та парфумів, тому що люблять наносити парфумерію на шкіру відразу після душу. Не робіть цієї помилки! Коливання температур у ванній може стати згубним для вашого улюбленого аромату, оскільки порушується молекулярна цілісність парфумів. Не підходять з цієї причини для зберігання парфумів підвіконня над радіатором, шафа або полиця, за стінкою якої проходять труби опалення.

  • Окислення згубно для аромату. Невипадково флакони для парфумів мають щільну кришку. Вона потрібна, щоб запобігти взаємодії ароматної рідини з киснем. Адже з часом така взаємодія призводить до псування запаху.

Приклад неправильного зберігання: Багато людей поспіхом забувають закрити флакон улюбленого аромату, залишають його на цілий день без кришки. Не варто розраховувати, що це дозволить продовжити запах парфумів. Крім того, що у відкритому вигляді духи випаровуються, ви відкриваєте доступ кисню до дорогоцінної рідини.

Корисна порада: Якщо ви часто втрачаєте кришечку від флакона, скористайтесь простою рекомендацією. Завжди треба тримати її в руці, коли користуєтеся ароматичними продуктами. І відразу після нанесення аромату на шкіру закривайте парфуми.

І ще кілька загальних рекомендацій, які дозволять збільшити термін зберігання парфумів:

  • Не купуйте парфуми на розлив. По-перше, величезні прозорі ємності, з яких наливаються парфуми в маленькі флакончики, піддаються впливу світла. А ми вже казали, що це є небезпечним для складу. По-друге, у процесі переливання ароматна рідина контактує з киснем, підвищуються ризики її окиснення. По-третє, флакончики для парфумів на розлив можуть зберігатися без дотримання елементарних санітарних правил. Навіть невелика кількість пилу, що потрапила всередину, призведе до швидкого псування парфумів. Ви цього не хочете?
  • Не зберігайте парфуми на верхніх полицях стелажів, на антресолі. По-перше, тепле повітря піднімається вгору, тому ароматична продукція буде піддаватися впливу високих температур сильніше, ніж при зберіганні на нижчому рівні. По-друге, дістаючи флакон з верхньої полиці стелажу, де він стоїть, ви не зможете не струсити його. А зайві коливання ароматичних складних складів, повірте, зовсім не потрібні. По-третє, високий ризик, що скляний флакон може вислизнути з рук і розбитися.
  • Якщо ви хочете взяти аромат із собою у поїздку, ви можете акуратно перекласти його до спеціального дорожного контейнеру. Такі бокси виготовляються із пластику, тому надійно захищають скляну ємність з ароматною рідиною від будь-яких механічних впливів. А ще контейнер захищає парфуми від сонячного світла.
  • Хоча строгий, як, наприклад, у продуктів харчування, термін придатності у парфумів відсутній, якщо аромат або зовнішній вигляд рідини змінився, ви не дотримувалися перерахованих вище рекомендацій. На жаль, ваша дорога парфумерія зіпсувалась і не рекомендована для використання.
  • У жодному разі не розводьте парфум водою у спробі збільшити об'єм рідини у флаконі. Вода і сьогодні залишається найкращим органічним розчинником. Навіть невеликий об'єм води змінить формулу сполуки. Тому, якщо до ароматичного продукту потрапила вода, парфуми залишається лише викинути.

Як правильно зберігати відкриті парфуми

Тримайте парфуми в упаковці до першого розпилення. Тонкий таймер зворотного відліку життя аромату активується після розтину та після того, як зроблено перше розпилення на тіло або будь-яку поверхню. А якщо флакон вже відкритий, згадайте три головні рекомендації — зберігати парфуми потрібно у темряві, у прохолодному місці, у закритому стані. Пам'ятайте, окислення, що виникає при взаємодії хімічного складу та кисню, відбувається відразу ж, як тільки з парфумерного флакона випускається перший струмок. Після кожного наступного розпилення щільно закривайте парфуми, прибирайте флакон у фірмову коробку або спеціальний контейнер, а потім — у прохолодне темне місце.

Чи потрібно зберігати парфуми в коробці

Коробка — чудовий варіант для зберігання флакона парфумів. Вона захищає скляну ємність від світла, забезпечує підтримку усередині певного мікроклімату. Тому зберігати парфуми вдома найкраще у шафі або на полиці у фірмовій коробці чи спеціальному контейнері. А ще це дисциплінує. Вилучення флакона щоразу з коробки перед вживанням та зворотна процедура змушує з особливою акуратністю ставитися до ароматів. Букет складали талановиті парфуми. Повірте, продукт їхньої праці заслуговує на особливий догляд.

Чи потрібно парфум зберігати в холодильнику

У деяких рекомендаціях вказується, що найкраще зберігати парфуми в холодильнику. Варто розібратися у цьому питанні. Справді, як парфуми з концентрованою складною формулою, і менш концентрована парфумована вода чутлива до високих температур. І, начебто, постійна температура, темрява холодильної камери — оптимальні умови для ароматичної продукції. Але зберігання парфумів у холодильнику можливе лише в тому випадку, якщо він міститься в ідеальній чистоті при контрольованому рівні вологості. Якщо ж пліснява та конденсат — постійні жителі стінок холодильника, то таке зберігання може значно зменшити термін придатності парфуму. Крім того, якщо час від часу діставати парфумерну продукцію з камери, а потім ставити її назад, аромат стане піддаватися коливанням температури. Це не дуже добре для складу.

Важливо: Дуже низька температура може негативно позначитися на запаху та складі парфумів. Не допускайте їх заморожування.

Висновок такий, якщо ви зберігаєте косметику та парфуми у невеликому міні-холодильнику, ваш аромат довго відповідатиме вам подякою. І навпаки, якщо холодильна камера за повною програмою використовується для зберігання продуктів харчування, для флакона з дорогим парфумом це буде не найкраще сусідство.

Чи є термін придатності у парфумів

Багато виробників парфумерної продукції стверджують, що їхні парфуми не мають терміну придатності. Можливо, аромат дійсно може зберігатися довго в ідеальних умовах, у закритому флаконі. Але, як показує практика, у середньому парфумерні вироби зберігають свої властивості без змін близько 30 місяців. Скільки зберігатимуться розпаковані парфуми? Близько року. І лише за дотримання рекомендацій, які були згадані вище.

Часті питання

Скільки можна зберігати духи?

Після розпакування та при дотриманні рекомендацій — близько року. У закритій упаковці три роки. Але це терміни усереднені. Якщо через 12 місяців використання у флаконі залишилося небагато рідини, а ароматична композиція не змінила своїх властивостей, користуйтесь без побоювання. А от за перших ознак псування від духів краще відмовитися.

Де зберігати духи у спеку?

У спеціальному мініатюрному холодильнику. У ньому ж можна зберігати косметику, ліки. Не думайте, що покупка такого обладнання стане непотрібною витратою коштів. Навпаки, дорогі парфуми, креми, маски не втратить своїх властивостей через високу атмосферну температуру. Значить, гроші, витрачені на їхню покупку, не будуть викинуті на вітер.

Чи можуть зіпсуватися парфуми?

При неправильному зберіганні ароматична продукція змінює свої властивості. Про те, що духи зіпсувалися можна судити з їхнього потемніння, помутніння. Якщо запах змінився, після нанесення на шкірі з'являється роздратування, не варто використовувати такий склад.

Чи можна зберігати парфуми у пластиковій пляшці?

Пластикова упаковка легша за скляний флакон. Її неможливо розбити. Це плюси короткочасного зберігання парфуму у пластиці. Але пластикові пляшечки — не найкращий варіант для тривалого зберігання парфумерної продукції. Полімер може вступати в хімічну реакцію з парфумами, тому склад самої парфумерії буде змінюватися.

Рекомендуємо спробувати
ЗНИЖКА -25%
на будь-який другий продукт
Парфум Black Moon
Парфум Black Moon
2000 ₴
ЗНИЖКА -25%
на будь-який другий продукт
Парфум Berry me
Парфум Berry me
2000 ₴
ЗНИЖКА -25%
на будь-який другий продукт
Парфум Pur Pur
Парфум Pur Pur
2000 ₴
-10%
YOUR COOKIE PREFERENCES
Continue without accepting
WELCOME TO eu.sistersaroma.com

Sister's Aroma Malletier use cookies, including third-party cookies, for functional reasons, for statistical analysis, to personalise your experience, offer you content that targets your particular interests and analyse the performance of our advertising campaigns.

You can either accept these cookies by clicking "Accept and Continue’, or click "Set cookie preferences’ to set your preferences.

What is a cookie?

A cookie is a small text file that is stored in a dedicated location on your computer, tablet, smartphone or other device when you use your browser to visit an online service. A cookie allows its sender to identify the device on which it is stored during the period of validity of consent, which does not exceed 13 months.

You may accept or reject the cookies listed below using the check box provided.

These cookies are required for optimum operation of the website, and cannot be configured. They allow us to offer you the key functions of the website (language used, display resolution, account access, shopping bag, wish list, etc.), provide you with online advice and secure our website against any attempted fraud.

These cookies are used to measure and analyse our website audience (visitor volume, pages viewed, average browsing time, etc.) to help us improve its performance. By accepting these cookies, you are helping us to improve our website.

These cookies allow us to provide you with online or in-store recommendations of products, services and content that match your expectations and preferences. By accepting these cookies, you are opting for an enriched and personalised experience.

These cookies are used for Sister's Aroma advertisements displayed on third-party websites, including social media, and are tailored to your preferences and to help us measure the effectiveness of our advertising campaigns. If you refuse these cookies, advertising (including ours) will continue to be displayed as you browse the Internet, although they will not be specific to your personal interests, and will therefore be less relevant.

You can change your preferences at any time by going to the "Cookies" module or to the "Privacy Policy" sub-section of the "LEGAL & PRIVACY" section. They are accessible through links at the bottom of any eu.sistersaroma.com website page.

See the list of cookies used on our site

For more information on our cookie policy, please click here